Voorpagina (copy)

Dansopleidingenspecial - 2021

Droom jij van een eigen dansschool, dansen bij een gezelschap of een carrière als choreograaf? Kies dan voor een dansopleiding die je kan helpen jouw droom te verwezenlijken. 

Iedere opleiding heeft echter een eigen gezicht en stem, net als jij.  Welke opleiding sluit het meest aan bij wat jij wil? Waar vind je de beste stages? En hoe word je toegelaten? In dit online magazine vind je alles over een groot aantal hbo-, mbo- en vooropleidingen zodat jij een school kan kiezen die bij jou past. 

Daarnaast krijg je handige tips, lees je inspirerende artikelen en bijzondere interviews. Een must read voor iedere dansliefhebber!

Haarlem

Novacollege

“Op het Nova College leer je niet alleen een beroep, je ontwikkelt je ook persoonlijk. Dat vinden we belangrijk. Je wordt bij ons opgeleid tot danser, dansmaker en je leert lesgeven. Daarin ontwikkel je alle competenties die je nodig hebt om je eigen dansproducties te maken.”

Parijs

Paris Marais Dance School

“Paris Marais Dance School, een internationale school in het kloppend hart van Parijs,  waar ruimte en aandacht worden gecreëerd om jezelf te ontwikkelen tot een krachtige theaterpersoonlijkheid.”

Arnhem

Rijn IJssel Creatieve Industrie

“Studenten werken in korte periodes naar een eindresultaat toe, vaak gekoppeld aan een stage-opdracht. Betrokkenheid van het werkveld vinden we hierin erg belangrijk.”

Amsterdam

Academie Theater en Dans

“De Academie voor Theater en Dans biedt opleidingen aan op bachelor- en masterniveau voor alle theater- en dansdisciplines. Bij ons krijg jij als student de hoofdrol. Jouw artistieke talent, ambities en dromen zijn het startpunt voor ons onderwijs.”

Piece of My Heart

Elaine Meijerink (19) en Roos Englebert (21) werden gecast voor de hoofdrollen van de nieuwe Nederlandse dansfilm Piece of My Heart en gingen zonder enige acteerervaring de uitdaging aan. Elaine: ‘Ik kan me heel goed inleven.’

Arnhem

ArtEZ

‘Bij ArtEZ Bachelor Docent Dans krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen naar de doelen die je zelf hebt gesteld. Ik kan als student mijn eigen droom waar maken!’

Den Haag

Koninklijk Conservatorium

“Het repertoire van ‘De Nederlandse School’, befaamd om het unieke bewegingsidioom en muzikaliteit, is een belangrijk onderdeel van ons curriculum. Representanten zoals Jiří Kylián, Nils Christe en Hans van Manen zijn verbonden aan onze opleiding.”

Amsterdam

PACT+

“Creativiteit en conceptueel denken heeft een belangrijke plek in de opleiding omdat wij geloven dat een danser niet zonder kan. Het zelf kunnen bedenken van concepten en choreografieën maakt dat je – zeker op lange termijn – beter én breder inzetbaar bent als danser (en maker).”

Rotterdam

Albeda Danscollege

“Je droomt ervan om te dansen op televisie, bij optredens van artiesten, of om anderen te leren dansen. Wil jij van dansen je beroep maken, dan begint de weg naar een commerciële danscarrière bij Albeda Danscollege.”

MARTHY HECKER IS DOCENT DANS/EURITMIE:

‘‘Door middel van dans wil ik meer zelfkennis en openheid stimuleren’’

Dansen vanuit je innerlijke beweging, dat is waar Euritmie om draait. De 29-jarige Marthy Hecker studeerde af als docent Dans/Euritmie aan de Hogeschool Leiden en geeft nu zelf les op de opleiding. Zijn missie is om door middel van dans meer zelfkennis en openheid te stimuleren. En daar is hij goed mee op weg! Hij organiseert onder andere projecten voor jonge mensen en geeft workshops. Waar komt zijn passie vandaan? En hoe heeft hij van dansen zijn beroep gemaakt?

"Een stage bij Another Kind of Blue is net een beetje anders!" - Jane Neirinckx

Dans, drones en motion capture

Leeuwarden

JEUGD DANSOPLEIDING FRYSLÂN (JDOF)

“Wij begeleiden jonge dansers in een veilige en positieve omgeving om stappen te maken in hun dansontwikkeling. Hard werken en plezier gaan bij onze lessen hand in hand. Door een zorgvuldig samengesteld lesprogramma en individuele begeleiding kun jij bij ons uitgroeien tot een veelzijdige danser.”

Halfweg

Dance in Art

“De DiA opleiding is gericht op intensieve techniek training, individuele coaching, movement study, compositie en choreografie, aangevuld met lessen zoals o.a. conceptuele kunst, bewegingstaal versus beeldtaal, bewegingstaal versus literatuur, kunstgeschiedenis, kunstmanagement en auditietraining.”

Goes

MBO Dans

“MBO DANS is dé plek waar jouw talent centraal staat, waar je een individuele opleidingsroute volgt én waar je, dankzij onze unieke samenwerkingen, al gelijk met 1 been in de professionele (dans)wereld staat.”

Leiden

Hogeschool Leiden

“Kun je taal dansen? Euritmie is een bewegingskunst die de energie en de innerlijke beweging die aan klanken en woorden ten grondslag ligt, uitdrukt in een breed scala aan bewegingsvormen.”

speciale aanbieding!

Neem nu een abonnement voor slechts €9,99!

Online blikken we terug en kijken we verwachtingsvol naar 2022. 

Het magazine schrijven staat vol met reportages voor iedereen die graag dans kijkt, dans maakt, dans leert, dans leeft!

Als lezer ontvang je exclusieve kijkjes achter de schermen van nieuwe dansproducties.

Inspirerende gesprekken met dansers & choreografen.

Inside information uit de danswereld.

 

Tilburg

Fontys Dance Academy

“We believe that dance art and dance artists are more than ever capable of empowering and transforming both personal and social domains of life and having a positive impact on our physical and ecological surroundings.”

Tilburg

Fontys Academie voor Danseducatie

‘Het creëren van een stuk begint eigenlijk… met niks.’

Tilburg

FONTYS - CODARTS MASTER CHOREOGRAPHY

“This practice-led research master programme is designed to support experienced movement makers from a variety of fields while they carry out research into questions initiating from their current practice.”

Tilburg

Voortrajecten dans

“Het dansonderwijs is erop gericht om danstalent voor te bereiden op het professionele dansvak. De motivatie en het dansplezier van jong talent staat voorop!”

‘WE MISTEN IETS VOOR JONGEREN IN DE STAD.’

15 JAAR CROSSTOWN

Schiedam

Dansmavo Schiedam

“Bij Dansmavo Schiedam krijg je de kans om een erkend mavo- of kaderdiploma te behalen met dans als zevende vak. Je wordt klaargestoomd om door te stromen naar een eventuele vervolgdansopleiding op havo- of mbo-niveau.”

Haarlem

DANSHUIS HAARLEM

“Een danser komt bij ons omdat hij/zij dansen geweldig vindt om te doen. Het is onze uitdaging ervoor te zorgen dat het plezier alleen maar groter wordt, juist door te laten ervaren dat focus en hard werken je ergens brengt, omdat je meer uit jezelf haalt!”

België

MUDA Kunstsecundair

“Wij geloven sterk in de persoonlijke ontwikkeling van de jonge danser en ondersteunen dit door hen zoveel mogelijk tools aan te bieden in een warme uitdagende omgeving. De leerling staat centraal.”

België

MOSA BALLET SCHOOL

“Mosa wil de balletschool van de toekomst belichamen. De school wil de eisen van uitmuntendheid in een balletopleiding verzoenen met de studenten en de leerkrachten als mens. Verder wil de school een impact hebben op de gemeenschap met het sociale programma ‘When we dance’.”

Nicola (19) danst bij de Junior Company

‘‘IK KAN HIER ZOVEEL LEREN, EEN DROOM DIE UITKOMT!’’

Als jonge, net afgestudeerde danser kan het soms lastig zijn om ineens aan de slag te gaan in een groot balletgezelschap. Om die reden is in 2013 de Junior Company opgericht door Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet. Hoe gaat het er daar precies aan toe? Daar vertelt de 19-jarige Nicola Jones meer over!

Dansagenda

Alle open dagen en audities

8 tips om zelfverzekerd je auditie in te gaan

Het nieuwe dansseizoen is van start gegaan en dat betekent dat je je kunt gaan aanmelden voor de audities van dansopleidingen. Heb jij je aangemeld en mag je komen auditeren? Met deze tips kun jij knallen op de dansvloer! 

TIP:

BREAKIN' CONVENTION

Het festival dat alle conventies in het theaterlandschap breekt is in Nederland: Breakin’ Convention. Oprichter, hiphoptheaterlegende, artistiek leider en geestesvader Jonzi D brengt met zijn festival hiphop voor iedereen. Samengesteld en gehost door the man himself. Elf avonden lang wordt het publiek weggeblazen door lokaal en internationaal hiphopdanstalent. Onder andere Oxygen, Tawatha, Brui5er en Justin de Jager staan te schitteren op de Nederlandse podia, in het gezelschap van drie gevestigde internationale acts: Soweto Skeleton Movers (ZA), Joseph Toonga (VK) en Kinetic Art (JP). 

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95