Tip: Breakin’ Convention (copy)

Tip:

Breakin' Convention

Het festival dat alle conventies in het theaterlandschap breekt is in Nederland: Breakin’ Convention. Oprichter, hiphoptheaterlegende, artistiek leider en geestesvader Jonzi D brengt met zijn festival hiphop voor iedereen. Samengesteld en gehost door the man himself. Elf avonden lang wordt het publiek weggeblazen door lokaal en internationaal hiphopdanstalent. Onder andere Oxygen, Tawatha, Brui5er en Justin de Jager staan te schitteren op de Nederlandse podia, in het gezelschap van drie gevestigde internationale acts: Soweto Skeleton Movers (ZA), Joseph Toonga (VK) en Kinetic Art (JP). 

Ook rondom de voorstelling is genoeg te beleven. Breakdance battles, workshops, live-art en DJ sets zwepen de foyers op en maken dit festival de ultieme viering van de hiphop cultuur voor jong en oud.

Het toert van 19 oktober t/m 7 november langs elf Nederlandse theaters waarin jong, oud, lokaal en internationaal hiphoptalent is te zien.

Line up

Soweto Skeleton Movers (Zuid-Afrika)

Afkomstig uit de meest beruchte township van het Afrikaanse continent. De Soweto Skeleton Movers hebben hun eigen draai aan de pantsula (afrikaanse dans) gegeven, inclusief acrobatisch voetenwerk en rondvliegende hoeden. Hun unieke vorm van dansen – om nog maar te zwijgen van hun magische hoedentrucs – doen je versteld staan.

Joseph Toonga (Verenigd Koninkrijk)

De tweede act is de Britse hiphop crew Just Us Dance: ontstaan vanuit de hopeloosheid en woede na de aanslag op George Floyd. Vier krachtige performers gebruiken hiphop, afrobeat, krumpdans en stem om vermoedens over de zwarte figuur te ontkrachten. Een intens en uiteindelijk verlossend werk.

Kinetic Art (Japan)

Ook de Japanse ‘dans-troep’ Kinetic Art gaat mee op toer. Met behulp van snaren die in de war raken en ontwarren beelden ze de onderlinge verbondenheid van gebeurtenissen om ons heen uit. Een collectief van unieke breakdancers met een flexibiliteit en creativiteit die conventionele bewegingen verbreken.

Een stukje geschiedenis

In 2003 had Jonzi D de droom om een festival te creëren om de beste hiphopdanstheaterartiesten van over de hele wereld in Londen samen te brengen. In 2004 hielp podium Sadler’s Wells die droom waar te maken. Op 15 mei 2004 maakt Breakin’ Convention zijn debuut als internationaal hiphopdanstheater.

De baanbrekende line-up bestond uit artiesten en groepen als Rennie Harris, Benji Reid, ZooNation, Boy Blue en de Electric Boogaloos. Uitverkochte zalen, met publiek hunkerend naar het soort hypermodern hiphoptheater dat in het Britse theaterlandschap ontbrak.

Komende voorstellingen:

• 24 okt: Luxor Theater, Rotterdam
• 27 okt: Parkstad Theater, Heerlen
• 29 okt: Flint, Amersfoort
• 31 okt: De Meervaart Amsterdam
• 3 nov: Theater de Spiegel, Zwolle
• 5 nov: Chassé Theater, Breda
• 6 nov: Stadsschouwburg, Utrecht
• 7 nov: Schouwburg Het Park, Hoorn

Tickets zijn verkrijgbaar via de website of de websites van de desbetreffende theaters.

Foto’s: Salih Kilic

Benieuwd naar het festival?

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Tip: Breakin’ Convention (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Tip: Breakin’ Convention (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95