Rijn IJssel (copy)

Show allround, urban, creative contemporary

de drie dansopleidingen van rijn ijssel

Wat maakt jullie opleidingen bijzonder?

Rijn IJssel Creatieve Industrie biedt naast de eerste urban dansopleiding van Nederland, ook de dansopleidingen Show Allround en Creative Contemporary aan. Een unieke combinatie voor het mbo. Door de drie verschillende opleidingen kan elk talent zijn specialisatie ontwikkelen en hierin excelleren. Daarnaast hebben al onze opleidingen een internationaal karakter. Een stage in het buitenland is een vast onderdeel van het programma. Stageplaatsen en ook het onderwijs zijn geheel coronaproof ingericht, zodat de kwaliteit van de lessen en de voortgang voor studenten ondanks de geldende RIVM-maatregelen gewaarborgd is.

Wat leren studenten op de opleiding, hoe daag je ze uit? / Waar leiden jullie studenten voor op?

Studenten werken in korte periodes naar een eindresultaat toe, vaak gekoppeld aan een stage-opdracht. Betrokkenheid van het werkveld vinden we hierin erg belangrijk. Zo worden de praktijklessen onder meer verzorgd door docenten van Studio26 en ArtEZ. Dit podium voor creatieve industrie is tegelijkertijd een goede stageplaats voor de studenten, waarbij ze ervaring opdoen in o.a. het instuderen van een showcase voor een evenement en het geven van workshops op middelbare scholen. Behalve een stevige danstechnische basis geven we de studenten ook ondernemerschap mee. Daarnaast vinden we het belangrijk dat studenten als topsporters leren presteren onder druk, onder begeleiding van speciale mindset coaches.

Wat hebben jullie zoal te bieden? / Hoe onderscheiden jullie opleidingen zich van elkaar?

De showopleiding is vooral gericht op dansers die zich breed willen ontwikkelen. Ze krijgen veel techniekvakken, waardoor ze zowel commercieel aan het werk kunnen als kunnen doorstromen naar het hbo. De urban opleiding is uniek vanwege de combinatie van zowel commerciële als underground dansstijlen, gegeven door grote namen uit het werkveld, zoals Ruben Chi. Leerlingen van het vmbo met een 7 als gemiddeld eindcijfer kunnen auditie doen voor Creative Contemporary. Bij een succesvolle afronding van dit versnelde traject kunnen ze via een assessment doorstromen naar het hbo op ArtEZ.

Wat zijn de carrièrekansen van de studenten?

Studenten worden opgeleid om in een breed werkveld aan de slag te gaan, als uitvoerend danser, choreograaf, docent en ondernemer. Onze studenten komen als danser terecht bij concerten van bijvoorbeeld Helene Fischer, de Toppers, Blaze, MTV Awards of Ladies of Soul, dansgezelschappen als Isabelle Beernaert, sportmerken als Nike en Assics, de Dinnershow van Studio21 of tv-programma’s als Dance Dance Dance en Dancing with the stars. Urban dansers winnen nationaal en internationaal veel battles, van Juste Debout, Soulcypher tot Summer Dance Forever of werken succesvol als docent, zoals Ruben Chi, Senna Amarnis, Deborah Verberkt en Jordy Sparidaens. Tot slot stromen ook veel studenten door naar een hbo-vervolgopleiding in Nederland, maar bijvoorbeeld ook naar Urdang in Londen, of starten hun eigen dansschool.

Rijn IJssel

Creative Industrie
Bekijk de website.
Podiumkunsten

Vragen kun je stellen aan het studie informatiepunt door een mail te sturen of te bellen naar 0263129011.

In samenwerking met Studio 26

Open dagen & webinars

• DINSDAG 9 NOVEMBER 2021 VAN 16.00 – 20.00 UUR (ONLINE)
• VRIJDAG 26 NOVEMBER 2021 VAN 16.00 – 20.00 UUR
• MAANDAG 31 JANUARI T/M VRIJDAG 4 FEBRUARI 2022

ONLINE VOORLICHTINGSACTIVITEITEN

• VRIJDAG 25 FEBRUARI 2022 VAN 16.00 – 20.00 UUR

Audities

CREATIVE CONTEMPORARY: VRIJDAG 11 FEBRUARI 2022 WOENSDAG 30 MAART 2022 VRIJDAG 22 APRIL 2022

SHOW ALLROUND & URBAN: ZATERDAG 5 FEBRUARI 2022 ZATERDAG 12 MAART 2022 VRIJDAG 8 APRIL 2022

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Rijn IJssel (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Rijn IJssel (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95