PACT+ (copy)

PACT + dans

Waarom kiezen voor PACT+ Dans? 

Op de opleiding Dans (niveau 4) van PACT+ wordt de authenticiteit van je werk als danser en maker gestimuleerd door vanuit je eigen culturele achtergrond te choreograferen. Met ruimte voor eigen inbreng motiveren we onze studenten om het beste uit zichzelf te halen en daardoor voel je je snel thuis. We leiden je op tot dansende dansmaker of makende danser.

Wat is jullie specialisme?

PACT+ Dans bevindt zich in het centrum van Amsterdam en beschikt over professionele dansstudio’s. Bij PACT+ Dans wordt intensief samengewerkt met (culturele) partners en scholen uit binnen- en buitenland. Hierdoor bouw je al tijdens je opleiding een groot netwerk op. Handig voor als je straks zelf aan de slag gaat. Ook besteden we bij PACT+ veel aandacht aan talentontwikkeling, ondernemerschap en 21ste-eeuwse vaardigheden. Zo leer je o.a. hoe je je eigen werk kunt creëren. Samen zorgen we voor een vliegende start van jouw creatieve loopbaan.

“Ik geniet van de zoektocht naar mijzelf en mijn cultural heritage”


– Elaisa van der Kust, alumna PACT+ Dans, danst nu in New York City.

Wat is het belang van een dansopleiding?

De opleiding Dans van PACT+ leidt je op tot dansende dansmaker of makende danser. Creativiteit en conceptueel denken heeft een belangrijke plek in de opleiding omdat wij geloven dat een danser niet zonder kan. Het zelf kunnen bedenken van concepten en choreografieën maakt dat je – zeker op lange termijn – beter én breder inzetbaar bent als danser (en maker). Bovendien maakt het je werk als danser veel interessanter. Na je opleiding kun je aan het werk als zelfstandig ondernemende danser of maker. Bijvoorbeeld bij (internationale) dansproducties, festivals, commerciële events en musicals. Ook kun je na afronding van de opleiding dansworkshops geven aan verschillende doelgroepen. Je staat als ondernemend creatief talent stevig in je schoenen en bent in staat je eigen werk te creëren en vinden!

Wat leren leerlingen op de opleiding, hoe daag je ze uit?

Tijdens de opleiding krijg je les in verschillende dansstijlen, bijvoorbeeld hiphop, klassiek ballet, Afro-Jazz, tap, jazz en moderne dans. Daarnaast krijg je vakken als dansgeschiedenis, maken en blessurepreventie. Ook kies je zelf een keuzedeel, bijvoorbeeld crossmediaal communiceren, creatief makerschap of het opzetten van je eigen lespraktijk. Je wordt gestimuleerd om eigen werk te maken en alleen of in groepsverband te presenteren. De lessen worden gegeven door een vast team van docenten, aangevuld met gastdocenten en –choreografen die nationaal en internationaal werkzaam zijn in de beroepspraktijk.

PACT+ Dans is onderdeel van PACT+ Amsterdam, wat houdt dat in? 

PACT+ Amsterdam is een uniek collectief van artistieke opleidingen in Nederland. De opleidingen van PACT+ leiden op tot uitvoerend artiest (danser, muzikant, muziek producer of speler), maker of organisator met didactische kwaliteiten. Na de studie gaan studenten het culturele werkveld in of ze kiezen voor verdieping of verbreding op het HBO of het Conservatorium.

What’s new? 

Vanaf dit jaar heeft PACT+ ook een Topjaar. Als afgestudeerde PACT+ student kun je in het Topjaar de verdieping opzoeken. Zo ga je aan de slag met je eigen onderneming en leer je o.a. hoe je je artistieke profiel nog beter in de markt kunt zetten. Meer info of aanmelden kan door te mailen

“Bij PACT+ Dans ontwikkel je je passie op je eigen manier en hoef je niet bang te zijn om te falen.

Je wordt gesteund, maar je moet wel keihard je best doen om te bereiken wat je wilt.

Bij PACT+ Dans is iedereen familie, wie je ook bent.”

 

Aliyah Kolf, alumna PACT+ Dans

Een bijzondere eindvoorstelling van PACT+ Dans aan het einde van schooljaar 2020-2021! Met MOVmE zetten de studenten en docenten een bijzondere digitale voorstelling neer. Door de corona maatregelen kon er helaas geen eindvoorstelling in het theater plaatsvinden, zoals andere jaren. Maar bij PACT+ Dans stoppen we natuurlijk niet met dansen, met creëren, MET BEWEGEN. Bekijk stukken van deze prachtige film op Insta @pactdans. MOVmE is een dansvoorstelling geregisseerd en gefilmd door @evacroesxx en @move.by.ennaman

Open dagen & audities

 Onze open dagen zijn op:
• 19 november 2021 16-20 uur & 20 november 2021 10-14 uur open dag/ try-out weekend 
• 27 januari 2022 16-20 uur open dag/ try-out 
• 24 maart 2022 16-20 uur open dag/ try-out 

Kijk voor actuele auditie- en open dagen op de website.

Contactinformatie

PACT+ (School voor theater, dans, muziek en music production)
Europaboulevard 13
1079 PC Amsterdam

PACT+ is onderdeel van ROC van Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • PACT+ (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • PACT+ (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95