Nova College (copy)

DE MBO-OPLEIDING DANSER VAN

het NOVA COLLEGE 

Wat is de kern van jullie aanpak?

In de mbo dansopleiding van het Nova College Performing Arts krijg je een degelijke klassiek/moderne scholing. Die basis heb je nodig om verder te komen in dans, in elke richting die je wilt. Je krijgt les van ervaren docenten, vaak bekende namen in de danswereld. Naast klassiek ballet krijg je verschillende moderne dansstijlen zoals floorwork, graham en limón. Daarnaast krijg je jazz contemporary, werelddans, hip hop, urban contemporary, improvisatie en compositie.

Wat is bijzonder aan jullie opleiding?

Op het Nova College leer je niet alleen een beroep, je ontwikkelt je ook persoonlijk. Dat vinden we belangrijk. Je wordt bij ons opgeleid tot danser, dansmaker en je leert lesgeven. Die beroepen vragen om sterke persoonlijkheden. Je werkt veel in projecten van het Nova Productiehuis Dans. Daarin ontwikkel je alle competenties die je nodig hebt om je eigen dansproducties te maken. Van concept ontwikkelen en choreografie bedenken tot en met publiciteit maken en de productie uitvoeren. Daarnaast doen we veel externe projecten om actief in het werkveld ervaring op te doen. 

Waar letten jullie op bij de auditie?

Tijdens de intake en auditie kijken wij naar je bewegingskwaliteiten, eigenheid, fysieke belastbaarheid, leerbaarheid, motivatie en discipline. Die bepalen of jij met succes onze dansopleiding kunt volgen. Je hoeft zeker nog geen ervaren danser te zijn, maar passie is wel enorm belangrijk! 

Wat zijn de carrièrekansen van de studenten?

Onze afgestudeerde studenten doen het goed: Elk jaar stroomt een aanzienlijk deel van de studenten door naar het hbo – een hbo dansopleiding of een dans gerelateerde hbo opleiding – of gaat als danser of dansdocent aan de slag. 

Waar ben je trots op?

Dat je op het Nova College kunt zijn wie je bent en dat je hier discipline ontwikkelt. Daar heb je de rest van je leven plezier van.

Welk advies geef je aankomende studenten?

Kom een dag meelopen! Dan ervaar je of de sfeer bij ons op school je aanspreekt. Ga naar novacollege.nl/loopeendagmee om je aan te melden.

 

Contact

Nova College
Bijdorplaan 15 (Hogeschool Inholland)
2015 CE Haarlem

OPEN HUIS

22 november 2021
16 februari 2022

18.00 – 21.00 uur

Plan je open huis bezoek via novacollege.nl!

AUDITIES

6 december 2021
24 januari 2022
14 maart 2022
4 april 2022
18.00 – 22.00 uur

DANSER, MBO NIVEAU 4 BOL 

STUDIEDUUR: 3 JAAR

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Nova College (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Nova College (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95