MOSA Balletschool (copy)

MOSA BALLET SCHOOL

‘Een nieuwe weg naar uitmuntendheid’

De studenten moeten altijd in het middelpunt van het onderwijsproces blijven staan. Balletopleiding gaat niet over één leraar of over één ego, het gaat over de studenten.  – Pedro Carneiro, algemeen en artistiek directeur 

Wat is de essentie van de opleiding? 

Mosa wil de balletschool van de toekomst belichamen. De school wil de eisen van uitmuntendheid in een balletopleiding verzoenen met de studenten en de leerkrachten als mens. Verder wil de school een impact hebben op de gemeenschap met het sociale programma ‘When we dance’. 

Beeld: Lorraine Wauters

Wat zijn de kernpunten van Mosa’s onderwijsfilosofie? 

Pedro Carneiro, algemeen en artistiek directeur van de Mosa Ballet School, richt zich duidelijk op een opleiding waarbij de studenten in de realiteit van de huidige en toekomstige balletwereld worden ondergedompeld. Als je aan balletonderwijs denkt, moet je ‘globaal’ denken. Het is belangrijk dat studenten niet alleen een klassieke opleiding krijgen maar ook een zeer goed onderbouwde en volledige moderne opleiding. Tegenwoordig zijn bijna alle gezelschappen zeer veelzijdig. De school werkt dan ook samen met choreografen die workshops geven en stukken creëren om de studenten een veelzijdige opleiding te geven. Qua leertechnieken spitst de Mosa Ballet School zich toe op Russische leermethoden die aangepast en geëvolueerd zijn aan de realiteit en nuttig zijn voor de studenten. Pedro Carneiro wil wel dat de studenten ook met andere opleidingsscholen (Frans, Deens, …) in contact komen, waaronder werken van choreografen als Balanchine of Forsythe en vele anderen. Persoonlijk evenwicht en welzijn van de studenten staan centraal in Mosa’s visie. Daarom maken yoga, tai chi en Gaga deel uit van het lessenpakket. Daarnaast zal een team van professionals de studenten zowel fysiek als mentaal ondersteunen. 

Beeld: Olympe Tits

 

Wat betekent ‘wedijver bewust met uzelf’ precies? 

‘Wedijver bewust met uzelf’, de basisgedachte van de school, betekent dat je competitief en veeleisend moet zijn en de dingen op een hoger niveau moet plaatsen om succesvol te kunnen zijn. Maar het idee is om te concurreren … met jezelf. ‘Wedijver bewust met uzelf’ betekent dat je op een positieve manier het beste uit jezelf haalt, met respect voor iedereen. Je wordt dan niet alleen een betere danser, maar ook een beter mens: een toekomstige professionele artiest die creatief en onafhankelijk is, en een kritische geest heeft ontwikkeld.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE AUDITIES 2022 EN DE INTENSIEVE WINTERWORKSHOP!

Beeld: Lorraine Wauters

Beeld: Olympe Tits

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE AUDITIES 2022 EN DE INTENSIEVE WINTERWORKSHOP!

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • MOSA Balletschool (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • MOSA Balletschool (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95