Koninklijk Conservatorium (copy)

Dansvakopleiding

Koninklijk conservatorium

Wat is de essentie van jullie aanpak?

Koninklijk Conservatorium Dans ontwikkelt dansers van de toekomst tot kunstenaars met een eigentijdse, creatieve open blik, gecombineerd met vakmanschap, passie en ambitie. Belangrijke onderdelen van ons curriculum zijn het repertoire van ‘De Nederlandse School’ – befaamd om het unieke bewegingsidioom en muzikaliteit, en onze samenwerking met de Nederlandse gezelschappen, in het bijzonder met Nederlands Dans Theater waarmee we vanaf 2022 het nieuwe huis voor de podiumkunsten ‘Amare’ gehuisvest zullen zijn.

Hoe ziet jullie opleiding eruit?

Jong KC Dans is ons oriëntatieprogramma voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool. Naast de voorbereiding op technische beheersing ligt het accent ook op ontwikkeling en stimuleren van individuele expressie en creativiteit, discipline, coördinatie, ritmiek, muzikaliteit en samenwerken. 

De School voor Jong Talent biedt danstalent de unieke mogelijkheid om de Dansvakopleiding binnen één school te combineren met de basisschool (groep 7/8) en het voortgezet onderwijs. De dans- en schoolroosters zijn geheel op elkaar afgestemd. 

De Bachelor Dans is de laatste fase van de studie aan de Dansvakopleiding. Onze studenten trainen dagelijks fulltime en worden allround toegerust tot professioneel danser. Ook repertoirekennis, samenwerken met choreografen, improvisatie, mogelijkheid tot creëren en voorbereiding op audities horen bij het programma. 

Het Koninklijk Conservatorium Dans Ensemble is ons eigen gezelschap. Studenten krijgen hierin de gelegenheid company-ervaring op te doen en deze te delen met publiek. Het ensemble verzorgt presentaties en voorstellingen in lijn met het profiel van de opleiding.

Met welke gastdocenten en choreografen werken jullie samen?

We werken samen met Jiří Kylián, Hans van Manen, Nils Christe, Paul Lightfoot, Sol Leon, Crystal Pite, Johan Inger, Alexander Ekman, Roslyn Anderson, Aurélie Cayla, Maurice Causey, Isabelle Chaffaud, Yvan Dubreuil, Karine Guizzo, David Peden, Karin Schnabel, Michael Schumacher, Stefan Zeromski, John McFall, Simon de Mowbray, Joanne Zimmerman, Elke Schepers, Mea Venema, Valentina Scaglia, Lukas Timulak, Spencer Dickhaus, Susana Riazuelo, Dimo en Georgi Milev, en anderen.

Welke bekende dansers hebben jullie opleiding gevolgd?

Alumni van onze opleiding zijn onder meer Demi Bawon, Marco Goecke, Cayetano Soto, Boris de Leeuw, Cora Kroese, Floor Eimers, Nancy Euverink, Rubinald Pronk, Marijn Rademaker, Mara Hulspas, Pascal Schut, Marne van Opstal, Kim van der Put, Reinbert Martijn, Shirley Esseboom, Rachel Beaujean, Fay van Baar, Jan Linkens en vele anderen.

Vragen? Neem hier contact op met de coördinator audities.

Open dagen en audities:

Kijk voor de auditiedata op onze website.

Leerlingendag
14 november 2021

Jongensdag
13 februari 2022

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Koninklijk Conservatorium (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Koninklijk Conservatorium (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95