Hogeschool Leiden (copy)

Docent Dans/Euritmie

Hogeschool Leiden

Wat is het unieke van Euritmie?

Kun je taal dansen? Euritmie is een bewegingskunst die de energie en de innerlijke beweging die aan klanken en woorden ten grondslag ligt, uitdrukt in een breed scala aan bewegingsvormen. Wat tussen de woorden tijdens spreken en zingen leeft –  qua gevoel en karakter – speelt mee. Het is een spel tussen universele vormen en krachten en de persoonlijke verwerking daarvan. 

Wat maakt de opleiding bijzonder?

De opleiding vraagt naast een diepgaande kunstzinnige scholing ook een sterke verdieping in het pedagogisch handelen en dus de menskunde. Het is een persoonlijke ontwikkelingsweg die niet alleen jouw kijk op de wereld steeds rijker maakt, maar ook jouw persoonlijkheid voor jezelf steeds meer zichtbaar maakt en de wens oproept om jezelf met de wereld vanuit idealen te verbinden. De grootste uitdaging van de opleiding is om je kunstzinnig en reflectief bewust te ontwikkelen tot de persoon die je steeds meer wilt worden.

Carrièrekansen?

Na het behalen van je opleiding mag je jezelf Bachelor of Dance in Education noemen en ben je op allerlei plaatsen inzetbaar. Je kunt in binnen- en buitenland terecht bij een van de vrijescholen die Euritmie aanbieden. Maar je kunt ook aan de slag binnen het reguliere onderwijs, met name bij scholen met ruimte in het lesprogramma voor kunstzinnige en spirituele vakken. Tijdens de opleiding volg je het vak Creatief Ondernemerschap waarin je ook leert hoe je als zelfstandige je vak kunt uitoefenen. Binnen het bedrijfsleven liggen er op dit moment ook veel kansen. Euritmie kan de vitaliteit van medewerkers versterken, de sociale interactie ontwikkelen en het luisteren naar elkaar stimuleren. Met jouw workshops geef je nieuwe impulsen aan de openheid en samenwerking tussen medewerkers.

Je kunt je ook verder specialiseren in Euritmietherapie door middel van een masteropleiding in het buitenland. In Nederland kun je de specialisatie tot podiumkunstenaar volgen bij Dédé, eveneens zijn er in het buitenland meerdere mogelijkheden. Podiumeuritmie staat nog in de kinderschoenen, maar vraagt om getalenteerde jonge ondernemende euritmiedansers.

Zie voor een actuele agenda:
www.quovadis-impresariat.eu/ of www.euritmie.nl/quovadis/

Waar vind je ons?

Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11 (hoofdgebouw)
2333 CK Leiden

Voor meer informatie over de opleiding Docent Dans/Euritmie aan de Hogeschool Leiden kun je contact opnemen met Hans Nijnens, opleidingsmanager.

‘EURITMIE IS NIET ALLEEN IETS KUNSTZINNIGS; HET
IS BOVENDIEN VOOR DE ZIEL HETZELFDE ALS WAT
GYMNASTIEK VOOR HET LICHAAM IS.’

- Rudolf Steiner: initiator van de euritmie.

Benieuwd geworden naar de opleiding? Bezoek een online open dag! 

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Hogeschool Leiden (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Hogeschool Leiden (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95