Danshuis Haarlem (copy)

VOOROPLEIDING DANSHUIS HAARLEM

.....OMDAT JE MEER UIT JEZELF WILT HALEN

Wat is de essentie van jullie opleiding?

Wij bieden sinds 2007 een particuliere Vooropleiding voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren van 12-18 jaar in het centrum van Haarlem. Het doel is om de leerlingen voor te bereiden op het doen van audities voor een binnenschoolse vooropleiding of een dansvakopleiding aan één van de landelijke dansacademies. Onze docenten hebben veelal hun sporen in de danswereld ruim verdiend en vormen een goede begeleiding voor de jonge dansers. Onze leerlingen komen uit Haarlem en omstreken en volgen een intensief dansprogramma naast hun eigen basis- of middelbare school.

Wat is jullie specialisme?

De leerlingen hebben wekelijks lessen in drie dansstijlen: klassiek ballet, moderne dans en improvisatie/compositie, aangevuld met conditie- en krachttraining. De huidige danswereld zoekt dansers met een sterke fysieke en technische ontwikkeling, en tegelijkertijd ook met een ontwikkelend bewustzijn over zijn/haar eigen functioneren en creativiteit. Tijdens de improvisatielessen wordt gewerkt aan die eigenheid van de leerlingen, het ontwikkelen van hun unieke danskunstenaarschap, hun durf om zichzelf te zijn en hun creativiteit. Dit uit zich tijdens de vele voorstellingen die gedurende het seizoen worden georganiseerd, waarbij de studenten werken met een choreograaf of opdracht krijgen zelf een dans te maken.

Wat maakt jullie opleiding bijzonder?

Er is meer nodig dan technieklessen om jongeren voor te bereiden op een beroep als danskunstenaar. Een vooropleiding heeft als taak de studenten kennis te laten maken met de professionele danswereld en een professionele werkwijze. Daarom besteden we ook aandacht aan diverse andere facetten van het dansvak, zoals discipline en doorzettingsvermogen. Regelmatig nodigen we een fysiotherapeut en een diëtiste uit om te vertellen hoe je je lichaam goed kunt verzorgen. Tijdens de speciale lessen ‘Persoonlijke ontwikkeling’ komen de volgende onderwerpen aan bod: Zelfvertrouwen, Hoe presenteer ik mezelf op het podium? Wat zijn mijn specifieke talenten en hoe ontwikkel ik die optimaal? Een danser komt bij ons omdat hij/zij dansen geweldig vindt om te doen. Het is onze uitdaging ervoor te zorgen dat het plezier alleen maar groter wordt, juist door te laten ervaren dat focus en hard werken je ergens brengt, omdat je meer uit jezelf haalt!

Contactgegevens

Danshuis Haarlem
Klein Heiligland 84
2011 EJ Haarlem
Artistiek leider: Haya Maëla

Open Dag

12 maart 2022, 11.00-14.00 uur

Audities

Mei/Juni 2022

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Danshuis Haarlem (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Danshuis Haarlem (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95