Dance in Art (copy)

Dance in Art

DIA EDUCATES THEIR STUDENTS TO BE ARTISTS OF LIFE!

Wat is de essentie van jullie aanpak?

Dance in Art (DiA), is een private opleiding voor dans-, kunst en performance training. De dansstudenten van DiA ondergaan een interdisciplinaire aanpak voor een brede ontwikkeling. Het werken met verschillende kunstvormen vindt plaats binnen de context van de dans en wordt zichtbaar in de vorm van kunstprojecten en voorstellingen. Er ontstaat een nieuwe dynamiek, energie en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat is jullie specialisme?

DiA’s specialisme is om het beste in de dansers naar boven te halen en hen te ondersteunen bij het opzetten van een professionele carrière door middel van technieklessen, persoonlijke aandacht, podiumervaring en auditietraining. Om een brug te slaan tussen de dansopleiding en het werkveld werken de studenten en de professionele dansers van de DiA Junior Company nauw samen. Daarnaast werkt Dance in Art intensief samen met het dansgezelschap Jet Leang Dance Theatre in Maleisië en Chalk Dance in Canada, de dansstudenten krijgen de mogelijkheid bij deze gezelschappen stage te lopen.

Wat maakt jullie opleiding tot uitvoerend danser en choreograaf zo bijzonder?

De DiA opleiding is gericht op intensieve techniek training, individuele coaching, movement study, compositie en choreografie, aangevuld met lessen zoals o.a. conceptuele kunst, bewegingstaal versus beeldtaal, bewegingstaal versus literatuur, kunstgeschiedenis, kunstmanagement en auditietraining. De dansers komen uit allerlei delen van de wereld en vormen samen een groep met uiteenlopende culturele en artistieke achtergronden. DiA heeft programma’s in duur variërend van twaalf weken, zes maanden, een jaar tot drie jaar.

Wat zijn de carrièrekansen van je leerlingen?

Onze alumni komen terecht bij choreografen en dansgezelschappen in binnen- en buitenland, zoals o.a. Club Guy and Roni, Finish National Ballet, Itzik Galili, Mystic Ballet, Nationale Opera en Ballet, Isabelle Beernaert, Jet Leang Dance Theatre, TanzMainz, David Middendorp, Ann Van den Broek en Herman van Veen.

Op welke quote over de opleiding ben je trots?

“She gave me the key to step out from my comfort zone, thanks to Martine van Santen and Dance in Art I know that anything is possible. If you stay hungry and go after your goals no matter what! Dance to feel good!” (Pauliina Pakarinen).

Adres kantoor, dansstudio en creatieve broedplaats

Haarlemmerstraatweg 79, 1165 MK Halfweg / Amsterdam

Dance in Art (DiA) is een private dansopleiding met de volgende richtingen:

Vooropleiding parttime: vanaf 9 jaar.

Vooropleiding fulltime: vanaf 16 jaar.

Professional Dance Training: 3 jaar.

Mentorship programma: 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar.

Choreographic Research programma: 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar.

DiA Junior Company: 1 of 2 jaar.

Online audities: video audities (heel het seizoen tot 30 juni 2022) 

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Dance in Art (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Dance in Art (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95