Auditie voorbereiden (copy)

auditiestress? zo bereid je je voor

8 tips om zelfverzekerd je auditie in te gaan

Het nieuwe dansseizoen is van start gegaan en dat betekent dat je je kunt gaan aanmelden voor de audities van dansopleidingen. Heb jij je aangemeld en mag je komen auditeren? Met deze tips kun jij knallen op de dansvloer! 

1. Wees jezelf 

Dit is één van de belangrijkste tips. Als danser is het belangrijk dat je weet wie je bent zodat je jezelf goed kunt laten zien tijdens een auditie. Laat je niet intimideren of afleiden door de rest. Je weet van tevoren niet waar de choreograaf naar op zoek is. Misschien pas jij je wel aan om bij de rest te horen en is dat juist net niet de bedoeling. Wees dus lekker jezelf en laat jouw danstaal zien! 

2. Doe je favoriete danskleding aan

Het is van groot belang dat jij je comfortabel voelt tijdens de auditie. Het kan soms intimiderend zijn, al die goede dansers bij elkaar. Als jij goed in je lijf en je kleding zit, voel je je al een stuk zelfverzekerder en beweeg je daar ook naar. 

Nog een extra tip: doe niet iets aan wat je nog nooit hebt aangehad. Misschien schiet er iets los of gaat het stuk. Doe iets aan waarvan jij weet dat jij daar de hele dag in kan schitteren zonder akkefietjes. 

3. Blijf actief betrokken

Natuurlijk is het hartstikke belangrijk dat je goed kunt dansen, maar er wordt ook vaak gekeken naar hoe een individu in de groep ligt en omgaat met anderen. Houd dus een open houding als je zelf niet hoeft te dansen. Het zou zonde zijn als je wordt afgerekend op je ongeïnteresseerde houding. Wees ook niet bang om vragen te stellen. Hierdoor weet de jury en de choreograaf dat je interesse toont in het materiaal en het graag goed wilt doen.

4. Laat zien dat je plezier hebt

Geniet van de dag, de auditie. Laat zien dat je plezier hebt en zie het als een leermoment, workshop met een eventueel super einde! De jury zal jou zien stralen en dat laat natuurlijk een positieve indruk achter. 

5. Wees goed uitgerust

Deze tip spreekt misschien wel voor zich, maar het is toch goed om deze in je achterhoofd te houden. Ga niet de dag voor je auditie op stap of drink niet te veel. Wees helemaal ready en in shape om iedereen omver te blazen. 

6. Kom voorbereid naar de auditie

Bij sommige audities worden er specifieke dingen gevraagd over de dansstijl van het dansgezelschap, de crew of de dansopleiding. Wees op de hoogte van waar zij voor staan, wat ze doen en hoe ze bewegen. Zo kun je beter inspelen op wat ze van je vragen, maar vergeet niet: blijf wel jezelf! 

7. Wees zeker van je zaak

Weet je de choreografie goed? Ga dan vooraan staan zodat de jury je kan zien! Ga je fout, geen probleem, dat kan iedereen overkomen. Ga overtuigend verder en improviseer desnoods een stukje, totdat je de choreografie weer op kunt pakken. Je laat zo je veerkrachtigheid en doorzettingsvermogen zien. 

8. Eigen routine

Iedere danser heeft zo’n zijn eigen opwarmroutine. Laat je niet uit het veld slaan door andere dansers die tijdens hun opwarming al meteen in een spagaat of split gaan. Focus op jezelf en je eigen opwarming. Jij weet als geen ander wat jouw lijf nodig heeft als opwarming. Neem deze tijd ook om te focussen en helemaal bewust te worden van jezelf en alles om je heen. Hierna ben je helemaal klaar om te beginnen! 

 

Ontvang de Dans Magazine nieuwsbrief

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Auditie voorbereiden (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Auditie voorbereiden (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95