Another kind of blue (copy)

Dans, drones en motion capture

Een stage bij Another Kind of Blue is net een beetje anders!

- Jane Neirinckx

De 23-jarige Marijn Jansen is sinds dit jaar stagiaire bij het innovatieve Haagse dansgezelschap Another Kind of Blue (AKOB), dat momenteel druk bezig is met de voorbereidingen voor hun nieuwe tour WAVE. Voor Marijn een hele interessante en leerzame periode, niet alleen omdat dit haar eerste stageplek is bij een dansgezelschap, maar ook omdat het werk van choreograaf David Middendorp uniek is door de wijze waarop hij dans en technologie laten samensmelten. Zo wordt in de nieuwe voorstelling gewerkt met motion capture, zand en Chladni-patronen en is er een stuk waarin een danser danst met een zwerm drones, het alom geprezen Airman. AKOB is dus niet zeker niet een dertien-in-een-dozijn-gezelschap. In tegendeel, Middendorps werk is erg doordacht en achter elk stuk zit een gedetailleerd concept dat hij op intrigerende wijze tot leven laat komen op het podium. 

“Die mix van dans en technologie kan soms best een uitdaging zijn, maar gelukkig is er genoeg ruimte en begeleiding om als stagiaire te groeien”, geeft Marijn enthousiast aan. Ze is dan ook blij en dankbaar dat ze bij AKOB terecht is gekomen en kijkt ernaar uit zichzelf in deze vruchtbare omgeving te ontwikkelen. 

 

Fotografie: Sarah Neele

Al vanaf het moment dat ze de studio in Den Haag binnenstapte voor haar stage-audities voelde ze zich thuis in de ontspannen en creatieve omgeving die Middendorp creëert. De verschillende choreografieën en bewegingskwaliteit die van de auditanten gevraagd werd pasten precies bij Marijn. “Het was alsof ik eindelijk thuis kwam na een lange reis”, vertelt ze. 

Die reis ving al op jonge leeftijd aan. Als klein meisje stond ze al te dansen op de muziek die ze hoorde op de radio en na haar danslessen stroomde ze snel door naar de vooropleiding Dans van ArtEZ in Venlo. Vier jaar geleden begon ze aan de hbo-opleiding Dans aan ArtEZ in Arnhem, waar ze sindsdien ook woont. Dans is voor de introverte Marijn dé manier om te communiceren, haar lijf is haar instrument en haar ervaringen en creativiteit laten dat instrument spreken. Ze noemt het zelf meditatie voor haar lichaam, en als je Marijn vol bezieling ziet dansen, begrijp je waarom. 

De dagen zijn voor Marijn de komende tijd gevuld met repetities voor AKOB’s nieuwe voorstelling WAVE, die van 25 november 2021 t/m 5 maart 2022 langs de Nederlandse theaters zal touren. Iets waar Marijn ontzettend naar uitkijkt. “Het is fantastisch om dans, mijn grote passie en liefde, weer te kunnen delen met het publiek.” 

 

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Another kind of blue (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Another kind of blue (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95