Academie voor Theater en Dans (copy)

JOUW DROMEN ALS STARTPUNT

Academie voor Theater en Dans

De Academie voor Theater en Dans (ATD) biedt opleidingen aan op bachelor- en masterniveau voor alle theater- en dansdisciplines. Bij ons krijg jij als student de hoofdrol. Jouw artistieke talent, ambities en dromen zijn het startpunt voor ons onderwijs. 

Nationale Balletacademie (NBA)

De Nationale Balletacademie is de landelijke topopleiding voor klassieke dans en kent een unieke samenwerking met Het Nationale Ballet. We geven jonge getalenteerde dansers een opleiding op het allerhoogste niveau. De NBA brengt je de professionele standaard bij die vereist is om te dansen bij een balletgezelschap aan de internationale top.

Expanded Contemporary Dance

Wil je graag een opwindende internationale carrière als dansperformer? Doe dan auditie bij opleiding Expanded Contemporary Dance. Binnen het diverse programma ontwikkel je je tot een dansperformer met een groot fysiek bewustzijn, intelligentie, precisie en flexibiliteit. Na je afstuderen kun je werken als uitvoerend of co-creërend kunstenaar in gezelschappen, in projecten of als freelancer.

School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO)

De kunstvorm dans laat een groeiende verscheidenheid aan visies zien. Choreografen putten uit tal van bronnen, bewegingsstijlen en theatrale middelen om hun, vaak persoonlijke, verhaal over het voetlicht te brengen. De SNDO leidt je op tot een eigenzinnige choreograaf die een betekenisvolle bijdrage levert aan de voorhoede van de internationale dans.

Docent Dans

Geloof jij in de verbindende kracht van dans? Wil je graag vanuit een transculturele visie dansvoorstellingen maken met mensen uit alle (culturele) lagen van de bevolking en van alle leeftijden? Dat leer je op onze opleiding Docent Dans. Je werkt aan je artistieke visie, die de basis vormt voor je eigen choreografieën, producties en docentschap.

5 O’Clock – vooropleiding hedendaagse dans

Is dansen jouw passie? Bij welke dansstijl je hart ook ligt, de 5 O’Clock Class helpt je om je talenten en skills als danser verder te ontdekken en ontwikkelen. De 5 O’Clock Class is de meest veelzijdige, allround vooropleiding voor hedendaagse dans die er in Nederland is. Je volgt een uitgebreid programma van danslessen en workshops, en danst in professionele voorstellingen. En het bijzondere is: dat kan buiten schooltijd!

Waar vind je ons?

Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3,

1011 NG Amsterdam

De Dansopleidingen van de Academie voor Theater en Dans zijn:

• Nationale Balletacademie
• Expanded Contemporary Dance
• Moderne Theaterdans
• Urban Contemporary (JMD)
• SNDO – School for New Dance Development
• Docent Dans
• DAS Choreography
• 5 O’Clock Class – vooropleiding hedendaagse dans

DEEL DIT ARTIKEL


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Academie voor Theater en Dans (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/allesoverdans.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Academie voor Theater en Dans (copy)

    Volgende artikel

Passie voor dansen?

Laat je inspireren door Dans Magazine!

 

HET EERSTE JAAR 6 NUMMERS MET 50% KORTING VOOR € 9,99  

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral dans doet. Of je nu professioneel danser bent of dat ambieert, of je nu wedstrijden/voorstellingen danst of juist bezoekt. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

SOCIALE MEDIA

In dit online magazine van de makers van Dans Magazine vind je redactionele artikelen en artikelen die zijn aangeleverd door onze partners en ambassadeurs. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Maar delen mag!

Dans Magazine is een uitgave van Virtùmedia

Klantenservice

e-mail / of bel  +31 (0)85 0407400

Adverteren?

Mariska Jankovits / e-mail / of bel +31 (0)30 6931177           

Samenwerken?

Bianca Volkers / e-mail / of bel +31 (0)30 – 303 12 95